Rólam

Magamról

Szabó Barbara mandalafestő vagyok. Egyedi, művészi fali és térmandalák, ékszerek, ékszerkollekciók, selyemsálak, stólák festésével, készítésével foglalkozom. Mérhetetlen öröm látni valakinek a tekintetében, amint megérinti a mandala; ahogyan a lelkéig hatol és feltöltekezik szépséggel-harmóniával! Ez a csoda velem 2008-ban történt!  … vagy az is lehet, hogy sok-sok emberöltővel korábban.

A művészet már gyermekkoromtól életem része volt. Az alkotás, a kreativitás, a festék illata lengte be otthonunkat. A felnőttek világába lépve – bár diplomáim és munkaköreim mindig az embereken történő segítésről, támogatásról szóltak – egy kicsit eltávolodtam a művészet, az alkotás nyújtotta harmóniától. De a sorsomat nem így írhattam meg odafent…  Visszatettek az utamra… és elvezettek Boros Betty mandalafestőhöz. Egy csodálatos világ kulcsát adta 2008-ban a kezembe, mely a lelkemet újra megnyitotta! /Mérhetetlen hála a szívemben ezért és barátságodért, drága Betty!/ A mai napig tartó elmélyült, sokrétű tanulás, transzformáció vette kezdetét lelkem és a szakrális művészet világába!

Alkotásaimat a nagyközönség első ízben 2012-ben tekinthette meg a debreceni Vörös Oroszlán Teaházban. Megtisztelő volt a Tímárház meghívása, ahol a magyar motívumkincs alapján készített mandaláké volt a főszerep. A Harmóniaház, a téglási Városi Könyvtár, a DOTE Elméleti Galériájának látogatóit is lenyűgözte a mandalákból áradó harmónia szépsége. Előadásokon, rádiós interjúkon, televíziós bemutatkozásokon (Család barát magazinműsorban) boldogan meséltem a mandalák mai világunkban betöltött szerepéről, jelentőségéről. S közben alkotásaim eljutottak a világ számos pontjára, Ausztráliától Abu Dhabi-ig, Londontól New York-ig. Rendszeres kiállítója vagyok hazai kézműves rendezvényeknek is.

Mandaláim a magyar és az egyetemes szakrális motívumkincsből merítkeznek. E szimbólumok és a színek energiája, képes bennünket és a körülöttünk levő teret tökéletes rezgésűvé alakítani. A lelkünkben tárolt ősi üzenetek megfejtésében, megértésében segítenek, visszavezetve bennünket saját Középpontunkba.

Beteljesedés és megérkezés – ezt jelenti nekem a mandala! Úgy érzem, arra születtem, hogy a mandalákat eljuttassam a mai kor emberéhez, közvetítsem azt a csodát, amit a mandalák adnak számunkra! Szeretném jobbá, szebbé, boldogabbá tenni a Világot, mandaláimon, selymeimen, ékszereimen keresztül!

Kívánom, hogy találd meg Te is a saját mandaládat! Boldoggá tesz, ha ebben a segítségedre lehetek!

© Minden jogot fenntarva Barbaramandala.hu

0
    0
    Kosarad
    Üres a kosarad