a

Csodálatosak a mandalák: képesek bennünket és a körülöttünk levő teret tökéletes rezgésűvé alakítani! A mandala harmonizál, kiegyensúlyoz, feltölt, gyógyít. Emlékeztet ideális állapotunkra: a teljességre!

Mandalákról

Mi is tulajdonképpen a mandala?

Számomra a MEGÉRKEZÉS és a KITELJESEDÉS!

Iránytű lelki-testi-szellemi szinten. A Harmónia forrása, segítő Kísérő utadon!

Lélek szinten érzés, fizikai szinten rezgés. Lényegét nem az értelmen keresztül, hanem a mandala megélésén keresztül érezhetjük meg.

A mandalák magasabb tudatállapotba emelik mind a készítője, mind a szemlélője lelkét, szellemét. Régi korok embere ezt még érzékelte, tisztában volt a hatásukkal. Ezeket a különleges mintákat ma inkább  esztétikailag ragadják meg, de rejtett mondanivalóját egyre többen próbáljuk újra felfedezni..

mandala készítés

 A mandala szanszkrit kifejezés. Jelentése: „szent vagy mágikus kör”.  Megszentelt erőtér, amely a középpont köré szerkesztett szakrális Jel-Képeivel, színeivel egy egész szimbólumrendszert foglal magába. Minden kultúra eredeténél, minden ember gyökereiben ott van.

Az egyetemes rendet tükröző mandalára mindenhol rátalálhatunk: egy gótikus rózsaablakban, egy hópehely tökéletes kristályszerkezetében, hímzéseinkben, egy virág szirmainak elrendeződésében, a fogaskerékben vagy szerettünk szembogarában.

A klasszikus keleti mandalák ezt az egyetemes rendet tükrözik, de valójában minden nép motívum kincsében rátalálunk. A modern nyugati ember számára C.G. Jung híres svájci pszichológus fedezte fel újra. Mélyreható kutatásokat végzett a mandalák emberi lélekre gyakorolt hatásáról: megfogalmazta, hogy ezeknek a kör alakú képeknek gyógyító erejük van, maguk a lélek öngyógyító tendenciái.

A mandala mozgás, az Élet kereke, az Univerzum leképezése. Mindig egy középpontból indul el és kifelé törekszik, majd tér vissza a Közép felé. A mandala segít visszatalálni Önmagunkhoz, valódi Énünkhöz, Közép-pontunkhoz. Lecsendesít, kikapcsol, tiszta gondolatokra, rég elfeledett igazságokra vezet rá minket. A mandala tökéletes struktúrája hasonlóan hat a mi struktúránkra is.

Az EGYSÉG képei a mandalák. Képesek bennünket és a körülöttünk levő teret tökéletes rezgésűvé alakítani. Harmonizál, feltölt, gyógyít. Emlékeztet ideális állapotunkra, a TELJESSÉGRE.

0
    0
    Kosarad
    Üres a kosarad